Rezervácia izieb
           
Kontakt
Stará Lesná 153, 059 60 Stará Lesná
recepcia@hotelhills.sk
+421 910 802 309, +421 918 338 333
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Sledujte nás
Image Alt

Wellness központ

Semmi nem jobb a test és a szellem számára, mint egy látogatás na Wellness központban. Az öt szaunában nemcsak energiára tesz szert az elkövetkező napokra, hanem az immunrendszerét is megerősíti. Tegyen szert a belső és a fizikai egyensúlyra, kivételes wellness gondoskodásunk és a gyógynövények és illatesszenciák révén.

FINN SZAUNA (SZÁRAZ SAUNA)

A klasszikus szaunázás szerelmesei már hagyományosan megtalálják a számításukat a Finn szaunában. A 60 - 110°C hőmérsékletű víznek köszönhetően a test minden porcikája átmelegszik. Mivel a levegő nedvessége itt minimális, a bőr vérellátása is növekedik, ahogy a test hőmérséklete is, 1 - 2°C fokkal. Igy javul az izmok és az ízületek mozgékonysága. Ugyanakkor a bőr megszabadul a különböző szennyező anyagoktól, aminek kiemelkedő kozmetikai jelentősége van.

HŐMÉRSÉKLET : 60 – 110˚C

NEDVESSÉGTARTALOM : 10 – 15 %

AJÁNLOTT IDŐTARTAM : 10 – 15 min.

HATÁS : regenerálódás, felüdülés, az immunrendszer megerősítése, megfázásos betegségek megelőzése,

ELLENJAVALLAT : minden  akut betegség, magasabb pajzsmirigy-működés, vérzéses betegségek, érgyulladás, epilepszia, fertőző betegségek, magas vérnyomás, dekompenzált diabetes mellitus, rosszindulatú daganat, epilepszia, nem gyógyuló bőrbetegségek, fertőző, parazita alapú betegségek, aktív TBC, vérzéses állapotok, pszichikai betegségek, lázas állapot, arterioszklerózis szervi károsodással, rákos megbetegedések (rosszindulatú daganatok), szív-infarktus és agyvérzés utáni állapot (orvosi kivizsgálás után, szövődmény nélkül 3 hónap), minden szív- és érrendszeri betegség szakorvosi konzultáció után, terhesség, 70 év feletti életkor.

SVÉD SZAUNA (SZÁRAZ SZAUNA)

Ha nem fél a melegtől, ki kell próbálnia a Svéd szaunát. Magas hőmérsékletű szaunáról van szó – a levegő hőmérséklete eléri a 110°C -t, a nedvességtartalom minimális. Éppen ennek köszönhetően nagyon intenzíven fog izzadni. A Svéd szauna rendkívül jótékonyan hat az anyagcserére, és segíti a káros anyagok és toxinok gyors távozását a testből a pórusokon keresztül.

HŐMÉRSÉKLET : 110˚C

NEDVESSÉGTARTALOM : 10 – 15 %

AJÁNLOTT IDŐTARTAM : 10 – 15 min.

HATÁS : regenerálódás, felüdülés, az immunrendszer megerősítése, megfázásos betegségek megelőzése,

ELLENJAVALLAT : minden  akut betegség, magasabb pajzsmirigy-működés, vérzéses betegségek, érgyulladás, epilepszia, fertőző betegségek, magas vérnyomás, dekompenzált diabetes mellitus, rosszindulatú daganat, epilepszia, nem gyógyuló bőrbetegségek, fertőző, parazita alapú betegségek, aktív TBC, vérzéses állapotok, pszichikai betegségek, lázas állapot, arterioszklerózis szervi károsodással, rákos megbetegedések (rosszindulatú daganatok), szív-infarktus és agyvérzés utáni állapot (orvosi kivizsgálás után, szövődmény nélkül 3 hónap), minden szív- és érrendszeri betegség szakorvosi konzultáció után, terhesség, 70 év feletti életkor.

GYÓGYNÖVÉNYES SZAUNA (GŐZSZAUNA)

Az aromaterápia egyik leghatékonyabb módja az éteri olajok belélegzése, vagyis illatok belélegzése, amely során az agy az illatok első érzékelésére reagálva különböző reakciókat vált ki a testben, emellett hosszú távú gyógyító folyamatokat indít el. Ha a hosszú napok után szeretne ellazulni és visszanyerni az elveszett energiáit, próbálja ki a Gyógynövényes szaunát.

HŐMÉRSÉKLET : 50 – 55˚C

NEDVESSÉGTARTALOM : 25 – 30 %

AJÁNLOTT IDŐTARTAM : 20 – 25 min.

HATÁS : a légzőutak jelentős felszabadulása, védelem a vírusos és bakteriális fertőzésektől. Az inhalálás pótolhatatlan az allergia, nátha és minden légúti megbetegedés esetén.

ELLENJAVALLAT : minden szívbetegség, magas vérnyomás, 70 év feletti életkor, terhesség, influenza, epilepszia, fertőző betegségek, a bőr gennyes betegségei, gombák, fertőzések, akut lázas betegség, minden akut stádiumú betegség, magas vérnyomás, mély trombózis utáni állapot, rosszindulatú daganat, epilepszia

GŐZSZAUNA (GŐZSZAUNA)

A Wellness központhoz tartozik a gőzszauna is. Legfeljebb 60°C a hőmérséklet, 100 % páratartalom mellett a szervezet kisebb terhelésnek van kitéve. A nedves levegő jótékony hatással van a bőrre, amelynek megnő a vérellátása és intenzíven tisztul. A bőr igy bársonyosan puha marad. A gőzfürdőnek pozitív hatása van az erek gyengülése, a vér rögösödése és a légúti megbetegedések esetén is.

HŐMÉRSÉKLET : 40 – 60˚C

NEDVESSÉGTARTALOM : 100 %

AJÁNLOTT IDŐTARTAM : 15 – 20 min.

HATÁS : felüdülés, fertőtlenítés, az immun rendszer erősitése. Az inhalálás jótékony hatással van az egész idegrendszerre. A Himalája só segít a bőrbetegségek, valamint a légúti betegségek és allergiák gyógyításában.

ELLENJAVALLATOK : gennyes bőrbetegségek, gombás megbetegedések, fertőző betegségek, nyílt sebek

INFRASZAUNA (SZÁRAZ SAUNA)

Ha alapos regenerálódásban szeretné részesíteni a testét, próbálja ki az infravörös sugárzás hatását. Annak köszönhetően, hogy a környező levegőt szinte egyáltalán nem melegítik, az infraszaunai tartózkodás olyan személyek számára is elviselhető, akik a klasszikus szaunában nehezen lélegeznek, esetleg különböző kardiovaszkuláris problémáik vannak. Az infraszauna ezért közkedvelt különböző gyógykúrák esetén. Az infrakabin hőmérséklete nem haladja meg az 50 °C-t, vagyis az Ön teste nem melegszik fel 38 °C-ra és nem indulnak meg benne gyógyító folyamatok, sem specifikus hormonok képződésé, viszont vannak egyéb előnyei. Az infravörös sugárzás behatol az epidermisz – a bőr mélyére, legfeljebb néhány centiméterre. A sugárzás specifikus tulajdonságainak köszönhetően képes abszorbeálni a hozzá eljutó infravörös sugárzás akár 90 %-t. A t9bbi, a bőrről visszavert energia a levegőt melegíti – ennek a szaunában viszonylag alacsony a hőmérséklete, 30 - 50 °C. Ennek köszönhetően 30-45 percet is eltölthetünk a szaunában szünet nélkül.

HŐMÉRSÉKLET :40 – 50˚C

NEDVESSÉGTARTALOM :10 – 30 %

AJÁNLOTT IDŐTARTAM : 20 min.

HATÁS : az infrasugarak alkalmazása alkalmas a szervezet vérellátásának javítására, a bőr tisztitására, méregtelenítésre, a cellulitisz eltávolítására, a test felmelegítésére, gyógyító folyamatok elindítására és felüdülésre.

ELLENJAVALLATOK : Minden akut betegség, magasabb pajzsmirigy-működés, vérzéses betegségek, érgyulladás utáni állapot, fertőző betegségek, magas vérnyomás, rosszindulatú daganat, epilepszia, bármely eredetű nem gyógyuló bőrbetegség, fertőző, parazita alapú betegségek, aktív TBC, vérzéses állapotok, pszichikai betegségek, lázas állapotok, rákos megbetegedés (rosszindulatú daganat), szív-infarktus és agyvérzés utáni állapot, minden szív- és érrendszeri betegség

PIHENŐHELYISÉG

Pihenjen a kényelmes fekvőhelyeken és nyerjen felüdülést a szauna utáén, frissüljön fel valamelyik bárunkban és szívja magába a nyugodt légkört. A pihenőhelyiség nyugtató zenével feledhetetlen nyugalmat biztosit Önnek.

JEGES VÖDRÖK

A szauna után jó, ha lehűtjük a szervezetünket. A jeges vödör klasszikus módja a test lehűtésének a hideg vizes sokk révén.

A jeges vödör klasszikus módja a test lehűtésének a hideg vizes sokk révén. A jeges vízzel teli vödör minden edzett fizikumú látogató számára alkalmas, aki a szauna utáni hőséget enyhíteni szeretné. Olyan erőt éreznek közben, amely átjárja a testüket és minden egyes részét vérrel telíti meg. Valódi orkánt élhet át a jeges felfrissülés formájában.

Hőmérséklet: 9 – 12 °C

PEZSGŐFÜRDŐ

Próbálja ki a forró pezsgőfürdőnket, és élvezze a vizes masszázst a hidromasszázs fúvókák vagy víz alatti légbuborékok segítségével, amelyek a test minden izmát fellazítják.

A PEZSGŐFÜRDŐ VIZÉNEK HŐMÉRSÉKLETE : 34 – 36 °C

MÉLYSÉG : 1 m

SZEMÉLYEK SZÁMA : 6

HATÁS : regenerálódás, az immunrendszer erősitése, élénkítő hatás, a bőr vérellátásának növelése, a szaunai tartózkodást követő felfrissülés révén az immunrendszer stimulálódik, a vérsejtek száma növekedik

ELLENJAVALLAT : gennyes bőrbetegségek, gombás fertőzések, fertőző betegségek, nyílt sebek, a bőr gennyes betegségei, mély trombózis utáni állapot, fertőző betegségek, vérzékeny állapotok, pszichikai betegségek, lázas állapot, terhesség, 70 év feletti életkor

HŰSÍTŐ MEDENCE

Megmártózás a legfeljebb 10°C hőmérsékletű arktikus medencében a szauna után felébreszti az immunrendszert és növeli a vérsejtek számát. A tartós egészség, szépség és a szervezet vitalitásának kulcsát a jeges, fagyos medence rejti.

SZAUNÁZÁS GYEREKEKKEL

A Wellness központ a 6 évvel idősebb gyermekek számára naponta 17:00 óráig van nyitva.

A 6 év alatti gyermekeknek nem megengedett a belépés a Wellness központba.

 

 

 • Kérjük, ne feledkezzen a gyerekekkel való szaunázás következő alapelveiről:
 • A szaunába történő belépés előtt a gyerekeket fel kell készíteni arra, mi vár rájuk a szaunában – zárt tér, meleg, esetleg meztelenség.
 • A szaunák világéba csak lepedőben lehet belépni, a gyerekeket a szaunában ne hagyja felügyelet nélkül.
 • Közvetlenül a szaunába való belépés előtt le kell zuhanyozni. A gyerekeket zuhanyozza le langyos vízzel, a lábtól felfelé haladva.
 • A gyerekek max. 65°C-on szaunázhatnak, ezért számukra főleg a gyógynövényes, a gőz- és az infraszaunát ajánljuk.
 • A gyerekeket ültesse le kényelmesen a legalacsonyabb padra, ahol a leg alacsonyabb a hőmérséklet.
 • A szaunai tartózkodás alatt nem eszünk, nem iszunk és nem olvasunk.
 • A hangoskodás zavarhatja a többi vendéget.
 • A gyerekek rövidebb ideig tartózkodhatnak a szaunában, mint a felnőttek. Mintegy 3-8 percig, a gyermek korának függvényében.
 • A szaunázás után ismét felfrissülés következik, zuhany formájában.
 • A felfrissülés után pihenés következik a pihenőhelyiségben. Ne felejtsék el a folyadékpótlást. Igyanak tiszta vizet.
 • A szaunai ciklusok száma a gyermek életkorától függ. A 6 évesnél fiatalabb (saját felelősségükre belépő) gyermekek csak 1 ciklusban vehetnek részt. A 6 évesnél idősebb gyerekek 3 ciklusra is vállalkozhatnak.

A Wellness központ látogatójának kötelessége az üzemeltető utasításai szerint viselkedni. Kérjen tanácsot az orvosától, hogy alkalmas-e a szauna az Ön számára, tekintettel az egészségi állapotára. A szaunát nem javasoljuk: terhes nőknek, cukorbetegeknek, szívbetegeknek, a vese vagy a pajzsmirigy betegségeiben szenvedőknek, magas vérnyomással élőknek. A szaunákba tilos a belépés 6 évnél fiatalabbaknak, alkoholos és kábítószeres befolyásoltság alatt lévő személyeknek. szaunázó részben higiéniai okokból csak lepedőben lehet belépni.

• az ajánlott szaunai tartózkodás 1-2 alkalom hetente, ezek ajánlott időtartama 1,5-2 óra
• a tervezett szaunázás előtt ne egyen nehéz ételeket, ne igyon alkoholt
• a szaunába való belépés előtt a ruhatárban tegye le az óráját, mobilját, ékszereit stb.
• mielőtt belépne a szaunába, zuhanyozzon le. mosakodjon meg szappannal és törölje magát szárazra

 • A szaunába fürdőruha és lábbeli nélkül lépünk be, lepedőbe öltözve, mivel a wellness központban vegyes típusú szaunák vannak (férfiak + nők). A fürdőruhás szaunázás káros hatással van az egészségre, nemcsak az Önére, hanem a többiekére is. A fürdőruha 100 % szintetikus műanyagból készült, és már 50°C -nál ezek az anyagok felszabadulnak, erősen rákkeltőek és a légzőutakon vagy a bőrön keresztül bejuthatnak a testbe, amivel kárt okoz saját magának és a többi szaunázónak is.
  • A szaunában higiéniai okokból terítse maga alá teljesen a lepedőt, a talpát is beleértve. Először üljön a legalacsonyabb padra, és fokozatosan helyezkedjen át a magasabb szintekre, hogy megakadályozza a hősokkot.
  • A szaunában lélegezzünk lassan az orron keresztül, nem mélyen. A szaunázás alatt ajánlatos különböző peelingek, olajok, kozmetikai készítmények alkalmazása, amelyeket szívesen a rendelkezésére bocsátunk. Ha a hőmérséklet elviselhetetlen, hagyja el korábban a szaunát.
  • Szaunázás közben csendben és kulturáltan viselkedünk, kerüljük a hangos beszélgetést, káromkodást, vitát. A szauna a nyugalom és a meditáció helye.
  • Miután elhagytuk a szaunát, lehűtjük a szervezetünket hideg zuhannyal, vagy megmártózunk a hűsítő, hideg vizes medencében.
  • Ha hűtjük magunkat, a testet a talptól felfelé, a szív felé haladva hűtjük, a felhevült fejre soha nem öntünk hideg vizet.
  • Minden szaunázási ciklust 15-20 perc pihenéssel fejezzünk be, feküdjünk a hátunkra a pihenőhelyiségek fekvőhelyein. Takarózzon be a lepedőbe és feküdjön le, hunyja be a szemét és néhány percig pihenjen.
  • A szaunában nem eszünk, nem iszunk és nem olvasunk.

  • Az egyes ciklusok közti intervallumokban pótoljuk a folyadékot, a C vitamint, együnk egy kis frissítő ételt, mondjuk gyümölcsöt, hogy pótoljuk a testben a hiányzó ásványi anyagokat.

Az utolsó szaunázás után nem mossuk meg a testünket szappannal.

Mielőtt elhagyjuk a szaunát, 15-20 perc pihenésre van szükségünk, hogy a test alkalmazkodjon a hőmérséklet változásához, és közvetlenül a fürdő után ne végezzen semmilyen nagyobb erőfeszítést.

A procedúra befejeztével pótolja a folyadékot. A legalkalmasabb erre a gyümölcslé, a tea és az ásványvíz. Egyetlen szaunázási ciklus alatt akár 0,5 l vizet is kiizzadhat, amellyel a méreganyagokon kívül a só. a C vitamin és más ásványi anyagiok is távoznak.

A szaunázást a közkedvelt masszázzsal fejezheti be, vagy igénybe veheti kozmetikai és pihentető-relaxációs szolgáltatásainkat.

A privát pezsgőfürdőbe vagy whirlpool pezsgőfürdőbe (vagy más közös helyiségekbe) fürdőruhában lehet belépni.

A szaunázás biztosítja a szervezet védelmét hét napon keresztül, megőrzi a szervezet ellenállóképességét a betegségekkel szemben. Ajánlatos a szaunázást hetente egyszer megismételni.

 

Nyitvatartási idő és a működési értesítések.

Ajándékutalványok és jegyek külső vendégek számára kedvezőbb árakkal az eshopunkban.

E-mail: recepcia@wellnesspatince.sk/Tel.: +421 918 886 715.