Rezervácia izieb
           
Kontakt
Stará Lesná 153, 059 60 Stará Lesná
recepcia@hotelhills.sk
+421 910 802 309, +421 918 338 333
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Sledujte nás

Tippek kirándulásokhoz a környéken

  /  Tippek kirándulásokhoz a környéken
KERÉKPÁROZÁS, LÁTNIVALÓK, TEVÉKENYSÉGEK A KÖRNYÉKEN

Tippek kirándulásokhoz a környéken

Marina kikötő Pat

Fedezze fel a környező világot egy hajó fedélzetéről. A Marína kikötőből sétahajózásra indulhat a Dunán. Csak két kilométerre van a szállótól, ahova kényelmesen elsétálhat még gyerekkocsival vagy a gyerekbiciklin ülő gyerekekkel is.

A kikötő 2007-ben épült ki. A sétahajó júniustól októberig minden szombaton 14.00-kor indul, a többi napokon megrendelés vagy megegyezés alapján. A nyári szezon alatt gyakrabban is rész lehet ebben az élményben, mégpedig hétfőn, szerdán és szombaton ugyanabban az időben.

 

Koordináták a térképen

Duna kerékpárút

A hotel közvetlen közelében halad a Duna menti kerékpárút. A gyerekekkel együtt kerékpáron vagy görkorcsolyán figyelheti a helyi természet szépségeit. Egy rövid sétát megtehet gyalogosan, gyerekkocsival is. Közvetlenül a hotelban kerékpárokat is kölcsönzünk gyerekeknek és felnőtteknek, gyerekszékeket kerékpárokra max. 21 kg teherbírással, és görkorcsolyát is.

 

Koordináták a térképen

Prečerpávacia stanica Patince

A Virt felé vezető főúton található egy műszaki műemlék, amely a “fekete lyukak” közé tartozik. A kerékpárútról is könnyen megközelíthető. Az 1897-ből származó, jó állapotban lévő szivattyútelep csak kívülről csodálható meg.

Távolság a szállodától: 2 km / 3 perc autóval / 20 perc gyalog / 10 perc kerékpárral.

 

Koordináták a térképen

A Zsitvai béke megkötésének emlékműve

A Habsburgok és az oszmánok közötti tizenöt éves háború 1606-ban a zittaui béke megkötésével ért véget. Közvetlenül Zittau elején, Radvaň nad Dunajom településrészen található egy emlékmű, amely ennek az eseménynek állít emléket. Az emlékműnél információs tábla és padok találhatók, amelyekre le lehet ülni.

Távolság a szállodától: 3,5 km / 5 perc autóval / 40 perc gyalog / 15 perc kerékpárral.

 

Koordináták a térképen

Óriási hinta Dunamocson

Dunamocs faluban talál egy magas hintát, amely a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt örömet okoz. A Jednota élelmiszerbolt mellett található a főúton. A kerékpárútról egy rövid sétával is megközelíthető. A nagy hinta mellett a gyerekek a kisebb hintákon is jól szórakozhatnak. Van egy pad is, ahová le lehet ülni.

Távolság a szállodától: 9 km / 10 perc autóval

 

Koordináták a térképen

Megfigyelő torony Karván

Kravany nad Dunajom község nevezetessége a kilátótorony, ahonnan jó időben gyönyörű kilátás nyílik Patince vagy Štúrovo felé. A kilátótorony közvetlenül a Duna mellett és a kerékpárút mellett található, így kiváló célpontja a kerékpáros kirándulásoknak. A gyerekek számára mászókák és egy szabadtéri tornaterem is található alatta. A közelben egy városi park is található.

Távolság a szállodától: 16 km / 18 perc autóval

 

Koordináták a térképen

Gútai hajómalom

A Gátai úszó hajómalom a maga nemében az utolsó példa és az egyetlen hajómalom Szlovákiában. Egy 86 méter hosszú híd vezet hozzá, amelyet Európa leghosszabb faszerkezetű hídjának tartanak. A malom a Duna holtágán található. Két párhuzamos csónakra épült, és a folyóparton horgonyozódik. A csónakok nagyobbak, mint az eredeti úszó malmoknál.

A malomban található a Vízimalom Múzeum. A múzeum meglátogatása nélkül is el lehet itt tölteni az időt egy kellemes sétával, frissítőkkel és a környező táj felfedezésével.

Távolság a szállodától: 40 km / 42 perc autóval.

 

Koordináták a térképen

Csillagvizsgáló és mások Ógyallán

Ha érdekli az űr és a csillagok, ne hagyja ki a legrégebbi szlovák központi csillagvizsgálót a Hurbanov központjában található történelmi parkban. A komplexum egy parkból, Kopernikusz szobrából, egy földönkívülieket ábrázoló festett falból és három csillagvizsgáló épületből áll. Az obszervatórium nemcsak éjjel az éjszakai égbolt megfigyelése idején, hanem nappal is nyitva áll a nagyközönség előtt. A régi épület jelenleg zárva van, mert felújítják, de kívülről megcsodálható. Az új épületben gyermekeknek és fiataloknak szóló filmeket vetítenek. Látogatás előtt tájékozódjon a csillagvizsgáló honlapján az aktuális nyitva tartásról, valamint arról, hogy a belépő mennyibe kerül a létszámtól és a látni kívánt látványtól függően.

A csillagvizsgáló egyben kiindulópontja egy túraútvonalnak, amely a Hurbanov környéki védett területeken vezet keresztül. A teljes útvonal 14 kilométer hosszú, így egész napos túrára kell számítani. Azonban kerékpárral is megtehető, ebben az esetben az út fél napot vesz igénybe.

Ha már Hurbanován jár, nézze meg a Szent Ladislav-templomot, amely a város egyik nevezetessége. Tornya már messziről látható. A templom mögött egy nagy parkoló és egy park található. Ha megéhezik, ajánljuk, hogy kóstolja meg a templom mellett készített finom lángost.

A felnőttek számára érdekes lehet a Hurbanovská sörút, azaz a híres sörfőzde megtekintése kóstolóval egybekötött túra.

Távolság a szállodától: 27 km / 25 perc autóval.

 

Koordináták a térképen

Komárom

Komárno a Vág és a Duna összefolyásánál, Magyarország határán fekszik. Komárnóban különböző történelmi korszakok emlékei találkoznak, kezdve a Római Birodalommal. Stratégiai fekvésének köszönhetően a város minden korszakban érdekes volt, ezért védelmét erődök és erődítmények biztosították, amelyek ma is láthatók. Az újabb kori nevezetességek közé tartozik a gyönyörű Európa udvara tér, ahol Európa minden tájáról származó építészeti stílusok elemei találkoznak egy helyen.

Távolság a szállodától: 16 km / 17 perc autóval / 1 óra kerékpárral.

 

Koordináták a térképen

Esztergom

Patince magyar határhoz közeli fekvése déli szomszédainknál is számos kirándulási és szabadidős tevékenységet kínál. A Duna túloldalán fekvő Esztergom városa gyalogosan is megközelíthető Štúrovo városából. A jelenlegi Mária Valéria híd, amely Szlovákiát köti össze Magyarországgal, az eredeti, 15. századi híd pótlása. Napjainkban az egyik gyalogos útvonalként szolgál. A Magyarországra vezető EuroVelo 6 kerékpárút is ezen keresztül halad tovább. A csodálatos bazilika, amely Esztergom vitathatatlan nevezetessége, minden nap nyitva van. Ha nem félsz a magasságtól, ne hagyd ki a kupolájából nyíló kilátást. Ne felejtsd el, hogy Esztergom a szlovák határokon kívül van. Látogatáskor feltétlenül legyen nálad személyi igazolvány és a gyerekek esetében útlevél.

Távolság a szállodától. 40 km / 40 perc autóval.

 

Koordináták a térképen

 

Párkány

Štúrovo kínálja a legjobb kilátást Esztergomra Magyarországon. A Duna sétányon található, rövid sétára a Mária Valéria hídtól. Fizetős parkolási lehetőség van – az első 10 perc ingyenes. Közvetlenül a kilátó mellett található a városi park, számos bár és kávézó, valamint Jan Sobieski szobra, amely talán a legszebb szobor Štúrovo városában.

Távolság a szállodától: 35 km / 30 perc autóval.

 

Koordináták a térképen

Artézi kút Izsán

Iža falu közepén 220 m mélyről ered a víz artézi kút formájában. Fölötte egy menedékház található, amely ülőhelyet is kínál. A kút jól látható és megközelíthető a főútról. A közelben egy étterem is található.

Távolság a szállodától: 7,5 km / 8 perc autóval / 30 perc kerékpárral.

 

Koordináták a térképen

Izsa Kelemantia

Az első erődöt a Duna bal partján, Ižában a rómaiak építették. Ez a legnagyobb és legpompásabb római kori műemlék Szlovákiában. Az erőd építése rendkívül nehéz volt, mert a rómaiaknak szinte az összes építőanyagot hajókkal kellett a Duna túlsó partjáról szállítaniuk. A Kelemantia római kori várhoz tartozik egy kisebb épület is, a Leányvár.

Az épületegyüttes ma már csak kissé emelkedik ki a környező sík tájból, mint alacsony, négyzet alakú magaslat. 1990 óta nemzeti kulturális műemlékké nyilvánították. A Kelemantia területe egész évben szabadon látogatható. A legkönnyebben a Komárom felé vezető kerékpárúton lehet megközelíteni. Ha autóval megy, nem tudja közvetlenül megközelíteni a területet. Körülbelül 2 kilométerre kell leparkolnia, és az útvonal további részét gyalogosan kell megtennie.

Távolság a szállodától: 10 km / 10 perc autóval + 2 km gyalog.

 

Koordináták a térképen

Zsitvai allúvium

Martovce és Hurbanovo között található az Alúvium Žitava természetvédelmi terület. A Žitava folyó körüli megmaradt ártéri erdő ideális feltételeket teremt számos növény és állat életéhez. Megfigyelheti a madarakat, például a hattyú- és kacsarajokat, vagy az itt élő több száz madárfaj közül néhányat. Vagy csak sétálhat vagy kerékpározhat, és gyönyörködhet az érintetlen természet szépségében.

Távolság a szállodától: 28 km / 25 perc autóval.

 

Koordináták a térképen

Parasztház Martoson

Martovce faluban láthatja, hogyan nézett ki egy parasztház. Az 1871-ből származó régi ház a Duna Múzeum része, mint a népi építészet és lakásépítészet kiállítása, és kulturális műemlékké nyilvánították. Falai szalma és sár keverékéből készültek. A házat kívülről is megtekintheti, vagy a 035/768411-es telefonszámon túrát is szervezhet.

A parasztház közelében egy érdekes templom, egy kis tó és egy ivóvízzel ellátott forrás is található.

Távolság a szállodától: 28 km / 25 perc autóval.

 

Koordináták a térképen

Párizsi mocsarak Köbölkúton

A Párizsi mocsarak nemzeti természetvédelmi és védett terület. Rengeteg madár fészkel itt, és nagy rajokban repül ide-oda. Színes szitakötőket is megfigyelhetünk, és ha szerencsénk van, mocsári teknősöket is láthatunk. Lenyűgöző látvány, jól látható a kilátótoronyból. Parkolási lehetőség nincs, az autóját az út végén kell hagynia.

Távolság a szállodától: 25 km / 28 perc autóval.

 

Koordináták a térképen