Rezervácia izieb
           
Kontakt
Stará Lesná 153, 059 60 Stará Lesná
recepcia@hotelhills.sk
+421 910 802 309, +421 918 338 333
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Widget ImageWidget Image
Sledujte nás
Image Alt

A víz hatása

A termálforrások felhasználásának Paton régi hagyományai vannak. Már a 13. századból származó dokumentumok írnak a gyógyhatású hőforrásokról és a római időkből származó fürdők létezéséről. Azokban a kádakban, amelyeket a forrás közelében Nedetzky gróf építtetett, sikeresen gyógyították a végtagok betegségeit.

  1. október 10-én Dr. Ondrej Stollmann javaslatára a pati termálforrást és környékét védett övezetté nyilvánították. Az egyik furat a termáltó mellett található. Ezt 1953-ban fúrták.
  2. Az ásványvíz további forrása az említett tótól nem messze található. A furat 160 m mély, de csak 146 m mélységig építették ki. A víz hőmérséklete 26,9°C.

A harmadik forrás a termáltó előtti réten bugyog fel, a fürdő területe felé eső irányban. A furatot 1982-ben építették ki, az üdülőközpont számára. 170 m mély, és meghagyták rajta az acélmaradványokat. A víz hőmérséklete 26,2°C.

A pati termálvíz jellemzően magas arányban tartalmaz szénhidrátokat, kalciumot, magnéziumot és szulfátokat, és ennek köszönhetően nagyon kedvezően hat a mozgásszervekre és kitűnő gyógyszer azok megbetegedései ellen.

A mintegy 35°C hőmérsékletű termálvíz nyugtató hatással van a szervezetre, segíti a szervek, különösen a végtagok hőellátását, amelyek mindig hidegebbek. A testhőmérséklet emelkedése jelentősen felgyorsítja a szervezet biokémiai folyamatait – emelkedik az oxigénfogyasztás és a széndioxid kibocsátás, javul az izmok, ínszalagok és kötőszövetek rugalmassága, miközben csökken az izomfeszültség, növekedik a bőr és a testmag vérellátása a befogadott hő következtében.

 

RÓMAI ISZAPFÜRDŐ

Különleges pihentető fürdő a hotel területén -üldögélés a forrás körül, amely közvetlenül a termáltóban található. A római fürdőben kellemesen elüldögélhet és átadhatja magát a termálvíz jótékony hatásának, különösen, ami az ízületeket és az izmokat illeti. A termálvíz a saját túlnyomása által folyik ki a furatból. A hőmérséklete 27°C.

A TERMÁLVÍZ HATÁSA

A forrásokra jellemző a magas szénhidrát-, kalcium-, magnézium- és szulfáttartalom, és kedvezően hatnak a mozgásszervekre és azok betegségeire. Ideális tulajdonságokkal rendelkeznek a fáradt ízületek és izmok regenerálásához, minden medencében alkalmazzuk.